Kako razveljaviti skupno rabo Google Doc

Google Dokumenti je Googlova storitev, ki uporabnikom omogoča spletno ustvarjanje različnih dokumentov. Ker se ti dokumenti nahajajo na spletu, jih lahko uporabniki nato delijo z drugimi uporabniki, tako da drugim omogočijo dostop do dokumentov ali ogled. Če se odločite, da dokumenta ne želite več deliti z drugimi uporabniki, lahko njihov dostop odstranite tako, da prekinete skupno rabo Googlovega dokumenta.

1.

Odprite spletni brskalnik in se pomaknite do Google Docs. Ob pozivu se prijavite v svoj Google račun.

2.

Na seznamu dokumentov kliknite ime dokumenta, ki ga želite preklicati.

3.

V zgornjem desnem kotu dokumenta kliknite modri gumb »Skupna raba« in počakajte, da se naloži okno Skupna raba.

4.

Kliknite ikono »X« poleg vsakega uporabnika, s katerim ne želite več deliti dokumenta, da ga odstranite.

5.

Na dnu okna kliknite gumb »Skupna raba in shrani«, da prekinete skupno rabo dokumenta.