Kako izbrisati shranjeno geslo v brskalniku Safari

Brskalnik Safari za OS X in iOS shrani vaša uporabniška imena in gesla v pomnilnik naprave, da olajša prijavo v različne spletne račune. Če želite izbrisati shranjeno geslo iz brskalnika Safari v Macu, ga izberite v meniju Nastavitve. Če želite izbrisati geslo iz sistema iOS, počistite podatke samodejnega izpolnjevanja v meniju Nastavitve.

Upravljanje gesel Safari v OS X

Ko se v računalniku Mac prvič prijavite na spletno mesto v Safariju, boste pozvani, da shranite prijavne podatke za prihodnje seje. Te poverilnice so shranjene ločeno za vsako spletno mesto na zavihku Safari Preferences Passwords. Izbrišite geslo tako, da odprete okno z nastavitvami, izberete zavihek »Gesla«, izberete geslo in kliknete »Odstrani«. Druga gesla odstranite s klikom na »Odstrani vsa«. Podatki za prijavo se takoj izbrišejo in naslednjič, ko se prijavite na spletno mesto, boste pozvani, da geslo znova shranite. Če gesla ne želite shraniti, ga zavrnite, da ga shranite, ko vas sistem pozove.

Brisanje podatkov samodejnega izpolnjevanja v sistemu iOS

V napravah iOS so informacije o geslih centralno shranjene v meniju Nastavitve namesto v nastavitvah aplikacije. Če si želite ogledati, urediti in izbrisati gesla za Safari, odprite Nastavitve, tapnite »Safari« in izberite »Samodejno izpolnjevanje in gesla«. Tapnite »Shranjena gesla« in »Uredi«, nato izberite spletno mesto, za katerega želite odstraniti svoje podatke za prijavo. Vaše uporabniške poverilnice so takoj izbrisane in pozvani boste, da jih znova shranite ob naslednji prijavi.