Kako popolnoma izbrisati podatke brskanja s trdega diska

Ko brskate po spletnih mestih, se podatki o brskanju shranijo kot začasne internetne datoteke in piškotki. Zgodovina brskanja se shrani tudi v razdelku Zgodovina brskalnika. Brskalnik lahko počistite, da popolnoma odstranite vse podatke brskanja s trdega diska. Če imate več brskalnikov, ne pozabite izbrisati podatkov brskanja iz vsakega brskalnika, da odstranite vse podatke iz računalnika.

internet Explorer

1.

Odprite brskalnik Internet Explorer in kliknite ikono »Orodja«. Odpre se meni Orodja.

2.

Z miško pokažite na možnost »Varnost«, da si ogledate podmeni Varnost, nato kliknite možnost »Izbriši zgodovino brskanja«. Prikaže se seznam shranjenih elementov.

3.

Potrdite polje pred vsakim elementom na seznamu, da izbrišete vse sledi zgodovine brskanja.

4.

Kliknite možnost »Izbriši«. Vsi navedeni podatki se izbrišejo.

Firefox

1.

Odprite Firefox in kliknite gumb »Firefox« in kliknite možnost »Zgodovina«.

2.

Kliknite možnost »Počisti nedavno zgodovino«, da se odpre pogovorno okno Izbriši nedavno zgodovino.

3.

Kliknite spustno polje »Časovno obdobje za brisanje« in nato časovno obdobje, da ga počistite. Izberete lahko obseg od zadnje ure do vsega, kar je shranjeno v brskalniku.

4.

Kliknite možnost »Podrobnosti«, da si ogledate vse kategorije podatkov, ki jih želite izbrisati.

5.

Potrdite polje pred vsako kategorijo podatkov, da vključite podatke v brisanje.

6.

Kliknite gumb »Počisti zdaj«. Predpomnilnik, piškotki in začasne internetne datoteke se izbrišejo.

Google Chrome

1.

Odprite spletni brskalnik Google Chrome. V zgornji vrstici za krmarjenje kliknite ikono menija »Chrome« in nato »Orodja«.

2.

Kliknite možnost »Počisti podatke brskanja«. Odpre se pogovorno okno Clear Browsing Data.

3.

Potrdite polje pred možnostjo »Počisti podatke brskanja«.

4.

Kliknite spustno polje »Časovno obdobje« in nato časovni razpon, da ga počistite. Izberite »Začetek časa«, da izbrišete vse podatke brskanja.

5.

Kliknite gumb »Počisti podatke brskanja«. Vsi podatki brskanja so izbrisani.